понедельник, 8 мая 2023 г.

9 травня - День Європи в Україні

 9 травня - День Європи в Україні


9 травня Україна відзначатиме День Європи – Зеленський підписав указ.

Відзавтра щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу Україна відзначатиме День Європи.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський у понеділок, 8 травня.

“Зараз, як і 80 років тому, Україна б’ється проти тотального зла. Зараз, як і 80 років тому, Україна б’ється за майбутнє – і своє, і всієї Європи, усього вільного світу. Зараз, як і 80 років тому, ми спираємося на спільну силу вільних народів і знаємо, що разом із ними завжди будемо частиною вільної Європи, яка не підкориться злу. І разом з усією вільною Європою 9 травня в Україні будемо відзначати День Європи. Європи об’єднаної, в основі якої має бути й буде мир. Європи нашої, частиною якої Україна завжди була, є й буде. Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку від завтра, 9 травня, ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм”, – сказав президент.

“Це буде День Європи, яка підтримує українців усі дев’ять років агресії й уже 439 днів повномасштабного вторгнення. Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися на всіх напрямах: на полі бою зброєю, на дипломатичній передовій – рішучістю, проти ракетного терору й зимового блекауту, в економіці та на юридичному фронті. Це буде День Європи – нашої союзниці. Яка дає прихисток українським жінкам і дітям. Яка не зазіхає на наш суверенітет і не ставить під сумнів наше право на власний вибір національного шляху. Яка ніколи не називає Україну «вигаданим» чи «штучним» утворенням. І яка дає нам свою зброю, щоб ми могли захистити себе та її – нашу Європу!”, – сказав глава держави.




Комментариев нет:

Отправить комментарий

8 травня - День примирення!

  8 травня відзначають День пам'яті та примирення, Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Всесвітній день фасиліті мен...