воскресенье, 15 октября 2023 г.

 

Всесвітній день здорового харчування відзначається щорічно 16 жовтня у 50-ти країнах світу. Харчування – один з найбільш важливих аспектів здорового способу життя. В організмі людини немає практично жодного органу і системи, нормальна життєдіяльність яких не залежала б від харчування.

ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я


  1. Мінімальна термообробка. В овочах, фруктах і злаках знаходиться багато корисних для нашої життєдіяльності речовин. Тому потрібно намагатися якомога менше піддавати їх термічній обробці. Готувати на пару, грилі.
  2. Обмеження шкідливих продуктів. Цукор, сіль і спеції в помірних кількостях вживати можна, щоб їжа, і т життя не здавалися прісними. Однак не варто зловживати.
  3. П’ємо соки. Не тільки фруктові, але і овочеві соки вельми і вельми корисні для нашого здоров’я. Потрібно випивати в день хоча б один стаканчик свіжого смачного соку. Однак не варто забувати про протипоказання, якщо у вас є проблеми зі здоров’ям.
  4. Дотримуємося міру в їжі. Переїдання позначається не тільки на красу нашої фігури, але і на загальному самопочутті. Тому харчуватися потрібно часто, але по-трошки.
  5. Режим харчування. Це ще один наріжний камінь у твердженні про те, що правильне харчування запорука здоров’я. Їсти потрібно в одні і ті ж години, не поспішаючи і їжу потрібно ретельно пережовувати.

Ну, що ж здорове раціональне харчування, регулярні заняття фітнесом, відмова від шкідливих звичок, прогулянки на свіжому повітрі допоможуть вам довгі роки залишатися бадьорим, здоровим, активним і життєрадісним!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

8 травня - День примирення!

  8 травня відзначають День пам'яті та примирення, Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Всесвітній день фасиліті мен...