воскресенье, 21 января 2024 г.

День обіймів

 

Свято було започатковане в США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів (National Hugging Day), а потім стрімко поширилося по всьому світу. Згідно з традицією, дружні обійми в цей день можна подарувати навіть незнайомій людині просто на вулиці.

Обійми супроводжують нас протягом всього життя. Вони потрібні людині з перших днів її появи на світ, коли немовля прикладають до грудей Матері. Ставши дорослими ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб висловити свою радість та вдячність.

         Обійми є одним з найрозповсюдженіших проявів любові або дружньої прихильності. Можна з впевненістю стверджувати, що кожен з нас потребує постійного підтвердження, що  ми потрібні та любимі. I саме завдяки обіймам, на думку австрійських нейрофізіологів, ми отримуємо знаки любові, при цьому у нас  знижується  артеріальний тиск, ми позбавляємося від стресу та, навіть, покращуємо пам’ять.

Психотерапевти говорять про те, що 4 обійми в день потрібно кожному для виживання. Для гарного самопочуття, для того, щоб людина почувала себе безпечно, комфортно, потрібно не менше 8 обіймів в день (звичайні обійми при зустрічі, при прощанні перед сном – не враховуються). А 12 обіймів у день необхідні людині для розвитку.  наші діти потребують таких обіймів значно більше.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Гірчить Чорнобиль крізь роки...

  Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті чорнобильська трагедія. Пройшло тридцять років з того часу, як вибухнув реактор на четверто...